משחק הכדורשת

 

משחק הכדורשת הוא משחק כדור קבוצתי, הדומה למשחק הכדורעף. המשחק מקובל בקרב נשים, ילדות ונערות.

אורך המגרש 18 מטרים ורוחבו 9 מטרים (כמגרש כדורעף תקני). גובה הרשת 2.24 מטרים. משחקות 2 קבוצות (6 שחקניות בכל צד של הרשת). המשחק כולל 2 מערכות עד 25 נקודות. אם המשחק לא הוכרע מתקיימת מערכה שלישית עד 15 נקודות.

מטרת המשחק: צבירת נקודות על ידי העברת הכדור במהירות/בחכמה/בעוצמה כך שלא ייתפס על ידי שחקניות הקבוצה השנייה - וייפול על הקרקע.

בשונה מכדורעף - יש לתפוס את הכדור טרם מסירתו או העברתו אל מעבר לרשת.

איגוד הכדורשת הישראלי פורץ דרך בזירה העולמית, בכל הקשור לפיתוח המשחק והסדרתו המקצועית-

א.  הועדה המקצועית של איגוד הכדורשת ניסחה לראשונה את חוקת המשחק. החוקה פורסמה במספר מהדורות, ומהווה את חוקת המשחק הרשמית, שאומצה גם על ידי מועדוני הכדורשת בחו"ל. את חוקת הכדורשת המלאה אפשר לקרוא כאן.  

ב. פיתוח כדורשת חופים

ג. פיתוח כדורשת לילדות ונערות

 

שבעה דברים שאולי לא ידעתם על משחק הכדורשת:

-  המשחק הומצא בשנת 1891 בארצות הברית

-  רק ארבע שנים לאחר מכן הומצא משחק הכדורעף

-  משחק הכדורשת הומצא על ידי אישה, קלרה באוור (Clara Baer), בעידן שבו נשים כמעט שלא עסקו בספורט

-  בגרסתו המקורית היה משחק בן שתי מערכות, 15 דקות כל אחת

-  בארה"ב של סוף המאה ה-19, משחק הכדורשת היה ענף הספורט הפופולרי ביותר בקרב נשים אחרי כדורסל

-  ליגות כדורשת (בגרסאות שונות) קיימות מאז באמריקה הלטינית, בסין ובהודו. המשחק ידוע בשמות שונים כמו - Cachibol ו- Newcomb ball

-  במקסיקו משחקים כדורשת גם גברים וגם נשים, בעיקר בני הגיל השלישי

 

כדורשת בישראל 

הראשון להביא את משחק הכדורשת לישראל הוא מר חיים בורוסקי, איש חינוך ואושיית ספורט, שמצא שהמשחק מתאים לנשים בוגרות. הליגות הראשונות היו בכרמיאל ובנצרת עילית בשנות השמונים של המאה ה-20.

משחק הכדורשת התגבש לכדי ליגה ארצית (ובהמשך ליגה לאומית וליגת על) בשנת 2007, ובאופן מקצועי עם הקמת איגוד הכדורשת ב 2008. הרעיון המקורי היה כפול -              א. להנגיש את המשחק לכל אשה באשר היא אשה ללא קשר למצבה המשפחתי, כושר גופני, גיל, מגזר וכו'. לגישתנו - "כדורשת- כל אחת יכולה".  ב. לשחק כדורשת עם קבוצות מכל הארץ, ועם אופק מקצועי, תוך שאיפה למצוינות.

בשנת 2016 נוסדה הליגה לילדות ולנערות.

כיום ענף הכדורשת בישראל הוא הפופולרי ביותר בקרב נשים מעל גיל 25, ואלפים עוסקות בו באופן שגרתי.

האיגוד מנהל ליגות ברמות שונות על פי מודלים מקובלים בענפי ספורט אחרים - ליגת על, ליגה לאומית, ליגה ארצית וליגות אזוריות בכמה מוקדים גאוגרפיים.                          האיגוד עובד בשיתוף פעולה הדוק עם הרשויות המקומיות- עיריות ומועצות מקומיות ואזוריות, מנהל התרבות והספורט, מתנ"סים, עמותות ספורט, ארגוני ספורט (בראשם מכבי ישראל), איגוד הכדורעף, התאחדות אילת, ואתנה.

אירוע הכדורשת הגדול בישראל, מתקיים פעם בשנה באילת- טורניר הכדורשת הלאומי של איגוד הכדורשת בשיתוף עיריית אילת ומנהל התרבות והספורט. בד"כ בחודש מרץ. מעל 200 קבוצות משתתפות בטורניר בן ארבעה ימים, במספר מסלולי משחק. אירוע ספורט הנשים הקבוצתי הגדול במדינה.

איגוד הכדורשת פיתח את משחק הכדורשת גם על חוף הים. המשחק על החוף דורש מיומניות  שונות, ומתאים לחודשים מסוימים במהלך השנה. פעם בעונה, בד"כ בחודש יוני, מתקיימת אליפות ישראל בכדורשת חופים באשדוד.

הענף אינו מוכר על ידי הממסד הישראלי כענף ספורט נתמך, שכן הוועד האולימפי והאגודה הבינלאומית למשחקים העולמיים לא כללו אותו ברשימת ענפי הספורט. יחד עם זה, בשיתוף פעולה עם משרד התרבות והספורט, בראשות השרה מירי רגב הושגה הבנה שאי אפשר להתעלם מתופעה כל כך רחבה וייחודית בישראל, ונושא הסדרת ענף הכדורשת נמצא על סדר יומה.

איגוד הכדורשת פועל לתקצוב הענף באופן שישקף את היקף הפעילות, איכות הפעילות ומספר השחקניות הפעילות במסגרתו.

 

שירותים בקליק
הרשמה
תשלומים
לוחות משחקים
יצירת קשר
סיירת כדורשת
אולמות משחק

השותפים שלנו

דילוג לתוכן